money asklepiy

Петък, 25 Март 2011 13:03

Кюстендилската болница получи две златни европейски награди

Оценете
(0 гласа)

Кюстендилската болница МБАЛ "Д-р Никола Василиев" получи отличията "Златен печат" и "Златна значка". Наградите бяха връчени от Съвета на европейската научна и културна  общност, който отличава научни, културни и бизнес институции за принос към развитието на българската наука, култура и икономика. Церемонията по награждаването се състоя в Националната художествена галерия в столицата на 24 март.
Номинациите за престижните отличия се правят от известни български учени, творци и бизнесмени с международно признание, които членуват в Съвета на европейската научна и културна общност и Съвета на европейската бизнес общност.
Връченият сертификат дава на болницата почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание.
Сред наградените  различните области бяха още стоматологичен център, учебно заведение, културен дом, фирма за софтуерни продукти, хореографски ансамбъл.
Носители на отличията сред болниците в България са още Военно- медицинска академия,Университетска болница "Св. Екатерина", медицинските университети във Варна и Пловдив, многопрофилните болници в Бургас, Кърджали, Враца, Плевен, МБАЛ "Св. София".
С получаването на отличието, кюстендилската болница става почетен член на съвета. Така тя може да бъде презентирана пред международни институции, в търговските центрове на европейските столици и в градовете, притежатели на почетен статут на уникално европейско селище.

Прочетена 43123 пъти Последно променена в Четвъртък, 25 Юни 2015 08:19