money asklepiy

Сряда, 27 Юли 2011 11:07

Параклисът „Свети Пантелеймон" в двора на болницата вече е осветен

Оценете
(0 гласа)

Архиерейският наместник отец Венцислав Шияков и отец Данаил осветиха параклисът „Свети Пантелеймон" в двора на МБАЛ „Д-р Никола Василев”.

150 библии обеща за всяко от отделенията в болницата, архиерейският наместник отец Венцислав Шияков. Те ще са спомен от деня – 27 юли в който е осветен параклисът „Свети Пантелеймон"

„В деня на патронния празник на Свети Пантелеймон, който е покровител на лекарите и акушерките, благодаря на всички, които дойдохте, за да уважите това наше тържество. Построяването и изографисването на божия храм е благодарение на дарители. Лично благодаря на кюстендилския художник Росен Арсов, който вложи цялото си сърце и душа при изографисването.Росен Арсов е изключително добър познавач на църковната живопис", каза изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Никола Василиев" д-р Александър Величков.

На освета присъстваха лекари, медицински сестри, санитари и дарители. Сред тях бяха председателят на Борда на директорите на болницата д-р Людмил Стоянов, на Спешен център д-р Анелия Георгиева, президентът на Ротари клуб Ганчо Кьосев и други.

Прочетена 18984 пъти Последно променена в Четвъртък, 25 Юни 2015 08:19