money asklepiy

Петък, 09 Септември 2011 12:04

Кюстендилската болница спечели проект, с който ще подобри грижите за болните на хемодиализа

Оценете
(0 гласа)

Безвъзмездна финансова помощ от Япония  на стойност 177 619 лв. получи кюстендилската болница „Д-р Н. Василиев” по проект „Качествени грижи за болни на хрониодиализно лечение и пациенти в преддиализен стадий за диспансерно наблюдение и осъществяване на процедури по хрониодиализа в болнично лечебно заведение, чрез подобрение на материалната база и транспортното обслужване на инвалидизирани болни". Стойността на ДДС, в размер на 20% ще бъде дофинансирана от здравното заведение.

Договорът бе подписан от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков  и здравното заведение, съобщи директорът на болницата д-р Александър Величков.

Той е един от деветте в цялата страна, спечелили финансиране от безвъзмездната помощ от Япония за подкрепа на структурните реформи в България. Представените проекти са били общо 92.

За финансиране са кандидатствали болници, училища, общински структури.

Срокът за изпълнение на проекта е четири месеца, уточни д-р Величков. Той предвижда закупуване на специален санитарен автомобил, снабден с медицинска техника, който да обслужва пациентите на хемодиализа. Броят на тези пациенти, които обслужва кюстендилската болница е около 30.

По проекта е заложен ремонт на базата на отделението по хемодиализа, което не е ремонтирано от създаването на болничното заведение, както изграждане на нови и реновиране на старите подходи за инвалиди към отделението, уточниха от ръководството на болницата

Прочетена 14319 пъти Последно променена в Четвъртък, 25 Юни 2015 08:20